Інститут регіональної політики більше не знаходиться на території Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна, а працює десь нелегітимно. Про це 12 жовтня заявив журналістам ректор університету Віль Бакіров.

"У червні був підписаний наказ про ліквідацію інституту, але ця процедура тривала і складна. Я так розумію, керівництво інституту не поспішає її виконувати, і це сумно. Ми просто вважаємо цей інститут неіснуючим. Не знаю, де він знаходиться зараз, і вважаю, що він працює нелегітимно", - заявив В.Бакіров.

За його словами, інститут у тому вигляді, в якому він існував, себе вичерпав. "Інститут був ліквідований, тому що він не виконував завдання, які на нього покладалися", - заявив В.Бакіров.

Довідка "SQ". ДП "Науково-дослідний інститут регіональної політики" при Харківському національному університеті (ХНУ) імені В.Каразіна припинило свою діяльність у липні 2010 р. на підставі рішення Вченої ради ХНУ.

У Харкові діє ТОВ "НДІ регіональної політики". Його директором є заступник голови облорганізації ВО "Батьківщина" Віталій Маляренко.