Представники Польщі та Україні організовують автопробіг "Євро-2012 - буде!" на підтримку Євро-2012. Про це повідомило інформагентство УНІАН.

Автопробіг стартує 23 листопада в Донецьку, зі стадіону "Донбас-Арена". Далі 10 автомобілістів з України та Польщі за 9 днів відвідають Харків, Львів, Вроцлав, Познань, Гданськ, Варшаву і фінішують у Києві. Учасники акції планують супроводжувати свою появу в містах інформаційними носіями, на яких будуть демонструватися історичні пам'ятники і культурне надбання двох країн.

Як повідомив керівник оргкомітету автопробігу Денис Панченко, в українських містах його учасники проведуть флеш-моб "Наскільки ти любиш Україну?", спрямований на чиновників і представників влади, до яких вони будуть звертатися з пропозицією надати допомогу автопробігу.

Як пояснили організатори, автопробіг планується провести в два етапи. Нинішній автопробіг - це пілотний проект. Другий етап стартує на початку червня 2011 р. і завершиться в середині жовтня. За словами оргкомітету, буде претендувати на звання найтривалішго автопробігу в історії України. Участь у другому автопробігу візьмуть відомі діячі культури і мистецтва з України та Польщі.