Урочисте засідання вченої ради, приурочене до 80-річчя ВНЗ, відбулося в Українській державній академії залізничного транспорту (Харків). Як повідомив сайт Харківської міськради, у засіданні взяли участь перший заступник голови Харківської облради Микола Тітов, заступник харківського міського голови Ігор Терехов, перший заступник генерального директора ДАЗТ "Укрзалізниця" Микола Сергієнко.

"Залізнична академія славиться своїми традиціями і своєю роботою. Ваш ВНЗ знають далеко за межами Харкова і всієї нашої країни, оскільки він готує висококласних фахівців не тільки для України, але і для Росії, Казахстану та інших країн СНД. Ми пишаємося тим, що серед почесних громадян нашого міста - три залізничники: Георгій Кирпа, Віктор Остапчук та Микола Кононов", - зазначив І.Терехов, звертаючись до учасників засідання.

Також під час засідання колектив академії був нагороджений почесною грамотою Харківської міськради, а кращим співробітникам вручили грамоти виконкому та оголосили подяку міського голови.

Довідка "SQ". Українська державна академія залізничного транспорту створена на базі Харківського інституту інженерів залізничного транспорту, заснованого у вересні 1930 р. Зараз у виші навчається близько 13 тис. студентів і працює більше 1,5 тис. співробітників. Професорсько-викладацький склад налічує 479 осіб, серед яких 38 професорів, 217 доцентів, 10 дійсних членів і 12 член-кореспондентів галузевих академій України. Серед викладачів академії - сім лауреатів Державних премій, шість заслужених діячів науки і техніки, 28 академіків та член-кореспондентів галузевих академій України і закордонних країн, 24 мають знак "Відмінник освіти України", понад 70 співробітників мають звання почесного залізничника. В академії є шість факультетів з денним та заочним навчанням, 33 кафедри.