З наметового містечка на пл. Свободи в Харкові 18 листопада прибрали 6 наметів. Як заявив "SQ" координатор наметового містечка Дмитро Пилипець, "таке рішення прийняла людина, яка поставила ці намети".

За його словами, наметове містечко буде стояти і надалі. У ньому залишилося 20 наметів, планується, що містечко буде розширюватися. У ньому щодня чергують 12-20 осіб - днем більше, вночі менше. "Будемо стояти до останнього. Або пройдуть перевибори мера Харкова, або перерахунок голосів, або влада буде намагатися щось робити із містечком. Окрім того, ми направили листа президентові України з приводу ситуації з виборами в Харкові, його підписали 9 тис. харків'ян, і зараз ми чекаємо відповіді від президента", - заявив Д.Пилипець.

За словами лідера ініціативної групи "Прорвемося!" Андрія Ільгова, представники партії "Зелена планета" і групи "Прорвемося!" йдуть з наметового містечка, щоб "продовжити свою діяльність в інших напрямках". "Ми будемо займатися всіма проблемами в Харкові, показувати городянам, як новий мер Геннадій Кернес справляється з ними", - заявив А.Ільгов. За його словами, група "Прорвемося!" зосередить свою увагу на боротьбі з незаконною забудовою лісопаркової зони Харкова, боротьбі з незаконним видобутком піску в сел. Жихар і боргами із зарплати співробітникам КП "Міськелектротранс".

Довідка "SQ". Активісти харківського громадського руху "Зелений фронт", партії "Зелена планета" та ініціативної групи "Прорвемося" 10 листопада на пл.Свободи в Харкові встановили наметове містечко. Учасники акції вимагають перерахунку голосів на виборах мера Харкова або перевиборів.