Нові аеродромно-диспетчерські вишки для польотно-інформаційного обслуговування повітряних суден протягом двох років будуть побудовані і відкриті в міжнародних аеропортах "Донецьк", "Львів", "Дніпропетровськ" та "Харків". Про це 15 листопада під час урочистого відкриття нової аеродромно-диспетчерської вишки в Міжнародному аеропорту "Сімферополь" заявив генеральний директор Державного підприємства обслуговування повітряного руху України Юрій Чередниченко, передало інформагентство "Укрінформ".

За словами Ю.Чередниченка, у донецькому та харківському аеропортах нові аеродромно-диспетчерські вишки планується відкрити вже 2011 р. "Сподіваюся, що всі наступні нові вежі будуть перевершувати попередні за параметрами, якістю виконання і функціональністю", - зазначив він.

Довідка "SQ". Міжнародний аеропорт "Харків" реконструюється в рамках підготовки Харкова до проведення фінальних ігор Євро-2012. Реконструкція почалася після того, як 1 квітня 2008 р. компанія "Нью Системс АМ" (входить до групи "DCH") виграла конкурс на оренду цілісного майнового комплексу харківського аеропорту.

Будівництво та реконструкцію харківського аеропорту планується завершити до 2011 р. Аеропорт буде мати максимальну пропускну здатність 25,5 тис. пасажирів за 10 годин. Таку пропускну здатність забезпечать новий термінал з пропускною спроможністю 13 тис. пас., снуючий термінал - 2,5 тис. пас. і тимчасовий термінал - 10 тис. пас.