Харьковские предприниматели в Киеве протестуют против принятия Налогового кодексаАкція протесту підприємців проти прийняття податкового кодексу проходить у Києві на Майдані Незалежності. В акції бере участь близько 5 тис. представників профспілкових підприємницьких організацій з усієї України. Про це 16 листопада повідомив "SQ" голова Харківської міської організації профспілки підприємців Валерій Рєпін, який знаходиться в Києві.

За його словами, основна вимога мітингувальників - зняття з порядку денного Верховної Ради питання про прийняття нового Податкового кодексу (розгляд кодексу в другому читанні заплановано на 16 листопада). Зараз учасники акції прямують до Верховної Ради, де проходить ще один мітинг. За словами В.Рєпіна, в акції, зокрема, беруть участь підприємці з Харкова, Краснограда, Лозової, Первомайська, Змієва. "Ми замовили автобус, проте в останній момент перевізник відмовився нас везти, оскільки в ДАІ йому не поставили якусь печатку. Він сказав нам, що навіть якщо він нас повезе, то ДАІ все одно зупинить автобус по дорозі. Тому ми замовили причіпний вагон і наші люди приїхали поїздом", - заявив В.Рєпін.

За його словами, у вагоні приїхало близько 60 осіб, окрім того люди добиралися мікроавтобусом з Краснограда і на різному транспорті з інших міст, тому назвати загальну кількість підприємців, які приїхали з Харківської обл., поки складно.

Довідка "SQ". За даними інформагентства УНІАН, до Верховної Ради рухається колона протестуючих проти ухвалення Податкового кодексу. У колоні - близько 10 тисяч осіб. Рух вул. Грушевського перекрито.