Харківський телеканал "Simon" з 1 червня припиняє ретрансляцію програм каналу "ТВі". Як підтвердила "SQ" генеральний продюсер телеканалу "Simon" Вікторія Аннопольська, це пов'язано з позицією киян, які прийняли рішення про зміну формату мовлення.

"Якщо раніше "ТВі" працював у форматі ефірного мовлення, у тому числі через мережу регіональних каналів-ретрансляторів, зараз вони фактично йдуть у кабельне телебачення. Коментувати, чому було прийняте таке рішення, нашій стороні складно", - зазначила В.Аннопольска.

Вона повідомила, що "Simon" заповнить звільнений ефірний час власними передачами, буде купувати програми українського виробництва та зарубіжні фільми. Програми "ТВі" теж будуть показуватися, але на інших умовах. Також "Simon" збільшить кількість випусків новин (новини медіа-групи "Об'єктив") з чотирьох до шести, можливо - до семи.

Ретрансляція "ТВі" зараз ведеться на каналі 15 годин на добу.

Довідка "SQ". Телерадіокомпанія "Simon" була створена й почала своє мовлення у 1992 р. Телеканал "Simon" здійснює мовлення в Харкові і Харківській області 24 години на добу. Діяльність компанії включає виробництво інформаційних, публіцистичних, просвітницьких та розважальних програм, документальних фільмів, рекламної продукції. На телеканалі виходить щоденна програма новин "Об'єктив". У 1995 - 2008 рр. телеканал "Simon" ретранслював низку програм виробництва телеканалу "НТВ" (Росія). З 2009 р. здійснює ретрансляцію низки розважальних програм і фільмів телеканалу "ТВі".

Серед програм власного виробництва - пізнавально-розважальна кулінарна програма "Кухня", про автомобілі та автомобільні події "Бардачок", про кримінальні події та надзвичайні події в місті "За межею", про споживчі права "Хто крайній?", інформаційно-аналітична програма "Насправді", "Об'єктив-позиція" та ін.