Рахунки українського опозиційного телеканалу "ТВі" арештовані. Про це на своїй сторінці в "Facebook" повідомив генеральний директор телеканалу Микола Княжицький.

"Наші рахунки заарештовані. Податкова сьогодні "виграла "у нас" суд", - сказав він. Як повідомила "Українська правда", напередодні стало відомо, що телеканалові "ТВi" заборонили проводити зовнішньоекономічну діяльність без спеціального дозволу Міністерства економіки.

Також гендиректор "ТВi" повідомив, що телеканал програв у суді апеляцію Державної податкової служби про відшкодування 9 млн.грн. податкової заборгованості. Суд першої інстанції у цій справі телеканал виграв.

Як повідомив Княжицький на своїй сторінці у "Facebook" сьогодні, 13 вересня, міністр економічного розвитку Петро Порошенко скасував наказ про застосування санкцій до каналу "ТВі". Відповідно до наказу, по-перше, скасовано дію спеціальної санкції, застосованої до суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності України - ТОВ "Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт". По-друге, визнається таким, що втратив чинність наказ Мінекономрозвитку від 15.08.2012 № 921 у частині застосування спеціальної санкції до телерадіокомпанії.

 

Довідка "SQ". 3 липня 2012р. податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти гендиректора "ТВі" за підозрою в ухилянні від сплати податків на суму 3 млн. 25 тис.грн.

Княжицький у свою чергу заявив, що суди з цієї справи він уже виграв, усі податки сплачено. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу. За дорученням голови Державної податкової служби України Олександра Клименка відповідно до рекомендацій Верховної Ради, усі графіки перевірок засобів масової інформації скасовані з другого кварталу цього року. Водночас глава прес-служби ДПС України у Києві Микола Ковтуненко 12 липня заявив, що перевірка телеканалу почалася до оголошення мораторію.

20 липня телеканал "ТВі" заявив про відключення від кабельних мереж ТМ "Triolan", у результаті чого можливості дивитися "ТВi" позбулися жителі 11 міст України. У "ТВi" пов'язали цей крок із "тиском, здійснюваним на телеканал". Прокуратура Києва 27 липня скасувала постанову податкової міліції про порушення кримінальної справи проти генерального директора телерадіокомпанії "Телерадіосвіт" ("ТВі") Миколи Княжицького за підозрою в ухилянні від сплати податків.