Квитанції на оплату вивозу сміття в Харкові почнуть розносити з 17 січня (з 1 січня вивезення твердих побутових відходів виведена зі складу квартплати й оплачується як окрема послуга). Про це повідомив сайт Харківської міськради.

Як зазначив директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков, до тарифу закладені витрати на пально-мастильні матеріали, витрати на запчастини, обслуговування техніки, утилізацію сміття на полігоні ТПВ, підвищення мінімальної зарплати. "З 1 січня мешканці будинків починають оплачувати послугу з вивезення сміття за окремою квитанцією. Ми провели відповідну роботу з "Мегабанком", і, починаючи з 17 січня, нові квитанції будуть розносити по квартирах харків'ян для оплати послуг за січень", - підкреслив Р.Нехорошков.

За його словами, розмір оплати складе 9,5 грн. на одного прописаного людини. Він також повідомив, що контроль за вивезенням ТПВ здійснюють фахівці КП "Житлкомсервіс" та КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" (КВБО). Крім того, через диспетчерську службу "1562" і диспетчерську КВБО приймаються заявки від харків'ян про несвоєчасне вивезення сміття.

Довідка "SQ". Харківська міськрада 23 грудня на сесії затвердив нові норми накопичення побутових відходів у розмірі 2,15 куб. м на людину на рік. Раніше ця норма становила 1,5 куб.м. Як повідомив Р.Нехорошков, вартість вивезення 1 куб.м сміття для населення раніше становила приблизно 28 грн., Після підвищення вона буде складати близько 47 грн. На день норма утворення сміття на одну людину складатиме 6 л.