Тариф на послугу з вивезення сміття становить 9 грн. 50 коп., а не 8 грн. 40 коп., як говорилося раніше. Як розповів "SQ" директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков, спочатку оприлюднена сума у 8 грн. 40 коп. була неуточненою і неостаточною: її вивели без обліку вивезення негабаритних відходів і самої утилізації, тобто вона включала тільки вартість вивезення твердих побутових відходів (ТПВ). Окрім того, цей тариф на момент його оприлюднення ще не був узгоджений в інспекції за цінами й управлінні тарифної політики.

"Після того як ми включили всі складові, оплата зросла до 9 грн. 50 коп. Цю цифру і затвердив спочатку виконком Харківської міськради, а після - депутати на сесії", - підкреслив Р.Нехорошков.

Довідка "SQ". Як заявляв 25 листопада радник харківського міського голови Фазіль Аббасов, мешкнаці багатоквартирних будинків Харкова будуть платити за вивезення і захоронення сміття 8 грн. 40 коп. на місяць з однієї людини, прописаної у квартирі.

20 грудня виконком Харківської міськради встановив нові норми накопичення побутових відходів у розмірі 2,15 куб. м на людину на рік. Раніше ця норма становила 1,5 куб.м. Як повідомив Р.Нехорошков, вартість вивезення 1 куб.м сміття для населення раніше становила приблизно 28 грн., після підвищення вона буде складати близько 47 грн. НА день норма утворення сміття на одну людину складатиме 6 л. Новий тариф на послугу з вивезення сміття з однієї людини на місяць складе 9 грн.50 коп.

23 грудня Харківська міськрада на сесії затвердила ці норми.