Щороку населення Золочівського району скорочується на 400 осіб. Про це 12 квітня заявив журналістам голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній. За його словами, населення в селах старіє, народжуваність падає, через що в районі стає все більше малоукомплектованних шкіл. "Є школи, в яких навчається до 30 учнів - по три в класі. Раніше я думав, що чим менше дітей, тим краще рівень освіти. Але це не так. У класі повинна бути здорова конкуренція, щоб дитина тягнулася за іншими дітьми в знаннях", - зазначив І.Горішній.

За словами депутата Харківської облради Лідії Дулуб, у Золочівському районі поки не було закрито або ліквідовано жодної школи, але, можливо, малоукомплектовані школи будуть об'єднувати. "У такому випадку на перше місце треба поставити шкільний автобус. Батьки часто приходять до нас з проханням організувати підвіз дітей до школи в Золочеві, хоча мешкають десь у селі району. Вони самі хочуть, щоб діти навчалися в райцентрі і отримали кращий рівень знань",- зазначила Л.Дулуб.

Довідка "SQ". У Харківській області 953 школи, з яких 145 - малочисельні. Всього в Харківській області відвідують школи 233 тис. дітей.

Проблема закриття малокомплектних шкіл у регіоні спостерігається з 2009 р. У 2009 р. була припинена робота шести малокомплектних шкіл, планувалося призупинити роботу ще п'яти. У цілому, за даними облуправління освіти, до малокомплектних шкіл відносяться 14% шкіл області.