Територіальне управління Державної служби гірського нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд) по Харківській області приступило до розслідування групового нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався на реконструкції міжнародного аеропорту "Харків". Про це повідомив "SQ" заступник начальника теруправління Олександр Сохацький.

За його словами, для цього створена спеціальна комісія, до якої увійшли інспектори Держгірпромнагляду, представники адміністрації та профспілкового комітету ВАТ "Стальконструкція", працівники якого загинули при демонтажі конструкцій обвалення фасаду будівлі аеровокзалу.

О.Сохацький повідомив, що буде перевірене дотримання правил охорони праці як у всій компанії "Стальконструкція", так і на реконструкції аеропорту, де ця будівельна організація є генеральним підрядником. Зараз роботи на цьому об'єкті призупинені. За словами О.Сохацького, належить з'ясувати наявність проекту виробництва робіт на заміну фасаду будівлі аеровокзалу споруди 50-х років минулого століття, технічного стану застосованих при цьому підйомних механізмів, а також дотримання правил охорони праці при проведенні будівельних робіт.

Довідка "SQ". 9 квітня близько 17.00 під час робіт з реконструкції старого терміналу ХКП "Аеропорт "Харків" загинули двоє робітників ТОВ "Стальконструкція" (1960 і 1962 р.н.). Робочі знаходилися на висоті в монтажній люльці, яку зачепила стріла підйомного крана. Робочі загинули після падіння з 6-метрової висоти.

Загибель людей на будівництві і реконструкції об'єктів, які готуються в Харкові до Євро-2012, траплялися і раніше. 23 лютого 2009 р. на реконструкції привокзальної площі аеропорту загинув монтажник одеської будорганізації. Нещасні випадки відбуваються на спорудженні об'єктів Євро-2012 і в інших містах України. Так, з початку спорудження національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві загинуло 12 осіб, на будівництві "Донбас-Арени" у Донецьку - один робітник.