Погибшие в аэропорту рабочие не соблюдали технику безопасности - вице-мэр А. КривцовРеконструкція Харківського аеропорту відновиться найближчим часом. Про це 13 квітня заявив журналістам перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов.

За його словами, спеціальна комісія ще має провести розслідування НП в аеропорту, але вже можна точно сказати, що загиблі робітники знехтували заходами безпеки. Зокрема, вони не були пристебнуті ременями до монтажної люльки, яка залишилася висіти навіть після того, як на неї впав кран.

"Необхідно також оцінити ступінь відповідальності інженера, який повинен був перевірити, чи пристебнуті ремені до колиски. Інші висновки стосовно події зроблять комісія і правоохоронні органи. Тягнути далі не можна - потрібно відновлювати роботи в харківському аеропорту, зокрема, у старому терміналі, тому що все потрібно встигнути зробити вчасно", - зазначив О.Кривцов.

Довідка "SQ". 8 квітня обрушилася частина старої будівлі аеровокзалу. Обвал стіни був плановим, оскільки з'ясувалося, що вона знаходиться в аварійному стані. Дата і час обвалу (вечір п'ятниці) були обрані з метою мінімізації ризиків. "Обвал був успішно проведений, відповідний комплекс робіт був виконаний з урахуванням усіх норм і вимог з техніки безпеки і охорони праці", - повідомлялося на сайті аеропорту. Пізніше ця інформація зникла з сайту.

9 квітня близько 17.00 під час робіт з реконструкції старого терміналу ХКП "Аеропорт "Харків" загинули двоє робітників ТОВ "Стальконструкція" (1960 і 1962 р.н.). Робітники знаходилися на висоті в монтажній люльці, яку зачепила стріла підйомного крана. Вони загинули після падіння з 6-метрової висоти.

Як повідомив 11 квітня "SQ" заступник начальника Територіального управління Державної служби гірського нагляду та промислової безпеки України по Харківській області Олександр Сохацький, Держгірпромнагляд розпочав розслідування нещасного випадку в аеропорту. О.Сохацький повідомив, що буде перевірено дотримання правил охорони праці при реконструкції аеропорту. Роботи з реконструкції терміналу на час розслідування були припинені.