Харків'янка Вікторія Леонова перемогла на Чемпіонаті Східної Європи з ірландських танців у віковій категорії старше 25 років. Про це 10 листопада повідомили "SQ" в оргкомітеті чемпіонату. Він пройшов у Києві під егідою Всесвітньої асоціації ірландського танцю. У конкурсі взяли участь майже 300 танцюристів з України, Росії та Білорусі.

Також в оргкомітеті зазначили, що в цілому українські танцюристи стали найсильнішими на цьому чемпіонаті. У віковій категорії до 14 років перемогла одеситка, до 25 років - киянка. Кубок за кращий шоу-танець виграли дівчата з Одеси, перемога в категорії групових танців дісталася киянам. "Танцюристи Східної Європи з кожним роком стають усе сильнішими. Вони будуть претендувати на призові місця на світовій першості наступної весни", - зазначив по закінченню чемпіонату голова асоціації Шон Гаван.

В оргкомітеті додали, що ірландські танці прийшли в Україну наприкінці 1990-х років, але досі є досить незвичайним видом танцювального мистецтва в нашій країні. Зараз в Україні налічується близько десяти шкіл танців: у Дніпропетровську, Донецьку, Києві, Одесі, Севастополі, Харкові та Черкасах.