КП "Харківський метрополітен" до кінця 2010 р. планує провести комплексний ремонт станцій "Університет", "Історичний музей", "Радянська", "Героїв Праці", "Холодна Гора", "Студентська" та "Центральний ринок". "Ремонти проводяться в рамках програми розвитку Харкова для підвищення культури обслуговування пасажирів", - відзначили в метрополітені.

За даними підприємства, ремонтні роботи будуть включати фарбування склепінь станцій і стель пішохідних переходів, ремонт колон і гранітного облицювання стін і підлоги. На ст. "Центральний ринок" будуть замінені залізобетонні конструкції сходових маршів з установкою нових гранітних східців на пішохідному виході № 2 (який веде до будівлі міськуправління міліції). На ст. "Героїв Праці" та "Студентська" планується виконати ремонт усіх павільйонів над пішохідними виходами з нанесенням тематичних зображень на вітражні скла.

У метрополітені повідомили, що у вестибюлі № 1 ст. "Університет" (вихід до Харківського національного університету ім. В.Каразіна) планується встановити барельєф з образом Святої Тетяни, покровительки студентів. "Ідея створення цього барельєфа з'явилася ще за життя колишнього начальника метро Сергія Мусєєва. Колектив метрополітену вважає своїм обов'язком реалізувати цю ідею", - відзначили на підприємстві.

Довідка "SQ". Регулярний рух поїздів по першій лінії метрополітену з 8 станціями експлуатаційної довжиною 9,8 км було відкрито 22 серпня 1975 р. у 1984 р. було відкрито рух Салтівською лінією, в 1995 р. - Олексіївською лінії. У грудні 2010 р. планується ввести в експлуатацію 29-у станцію "Олексіївська", готовність якої становить 99%. Зараз загальна довжина трьох ліній становить 35,6 км із 28 станціями. Час проїзду пасажирами відстані між кінцевими станціями ліній становить для Холодногірсько-Заводської лінії - 28 хв., Салтівської - 18 хв., Олексіївської - 13 хв.