Низка харківських ЗМІ 9 листопада підписали Хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод та суспільної моралі. Підписання відбулося під час першого засідання Громадської колегії (регіональної комісії) з питань захисту суспільної моралі в Харківській області.

За словами голови колегії, заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна, процес підписання хартії буде продовжуватися. До хартії при бажанні можуть приєднатися інші ЗМІ, а також інші суб'єкти.

Як зазначив голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, він підготував проект хартії і 10 липня 2008 р. приніс її в "високі кабінети". "Але і при владі, й у ЗМІ ця хартія не знайшла підтримки. Однак, після підготовчої роботи, 19 березня 2009 р. проект хартії було узгоджено", - повідомив В.Костицький.

За його словами, хартія є суспільним договором і стверджує, що ЗМІ і держава беруть певні зобов'язання. "Держава говорить, що не буде втручатися в діяльність ЗМІ, а ЗМІ розуміють, що крім свободи існує і відповідальність перед законом", - зазначив В.Костицький. За його словами, в Києві хартію підписали дев'ять провідних телеканалів, також її вже підписали ЗМІ в низці регіонів країни (наприклад, у Львівській, Запорізькій областях та Севастополі).

Довідка "SQ". У Харкові хартію підписали представники ТРК "Фора", "Тоніс центр", "Simon", "ОТБ", газет "Вечірній Харків", "Час регіонів Харківщини", "Слобідський край", "Харьковские известия", "Час", сайту "Міський дозор", а також інформагентства "STATUS QUO".