Червонозаводський районний суд Харкова сьогодні, 24 червня, призначив стаціонарну психолого-психіатричну експертизу Артему Дериглазову, який звинувачується у вбивстві міліціонера. Експертиза була призначена за клопотанням адвоката підсудного Тетяни Ворошкової. Про це вона повідомила "SQ".

За її словами, експертизу, найімовірніше, будуть проводити в психіатричній клініці в Дніпропетровську, тому що в Харкові немає фахівців, здатних провести її на потрібному рівні. "У тій клініці є своя черга, тому не можна точно сказати, скільки часу займе експертиза", - зазначила Т.Ворошкова. За її словами, первинні висновки про психічне здоров'я А.Дериглазова викликають сумніви, оскільки він сам каже, що не пам'ятає, як опинився на місці злочину, і плутається в свідченнях. Окрім того, його рідна тітка і дід хворіли на шизофренію. Психіатри і психологи повинні будуть визначити, чи є А.Дериглазов психічно хворим і чи потрібно його лікувати.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня 2010 р. інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він пирснув в обличчя міліціонерів з газового балончика, почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспекторв міліції 1977 р.н. Сергія Євлахова. Співробітник міліції помер на місці події. Підозрюваний у вбивстві міліціонера 21-річний харків'янин був затриманий вранці 8 липня у своєму будинку. При затриманні він чинив опір: вистрілив дробом у двох міліціонерів, і ті отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Сам А.Дериглазов був тоді поранений у груди.

Сам А.Дериглазов визнав себе винним у вбивстві харківського міліціонера С.Євлахова і замаху на життя його колег, але заперечує свою участь у пограбуваннях банків.