Гасіння пожежі на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів (ТПВ), що почалася 7 червня, триває. Як повідомив "SQ" помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, суцільного вогню на полігоні зараз немає, залишилися тільки невеликі локальні вогнища.

І.Лупандін підкреслив, що диму на пожежі зараз на 90% менше, ніж учора. Він світлого, а не чорного кольору, що свідчить про те, що з'являється він в основному в результаті тління, а не горіння.

На гасінні пожежі на ранок 8 червня працює така ж кількість техніки, як і вчора ввечері (17 автоцистерн та 4 одиниці спецтехніки). Збільшилося число притягнутих бульдозерів і тракторів. Вони зараз розтягують сміття в різні боки в районі вогнищ займання і засипають його землею. Працюють також поливальні машини, можливо, їх кількість буде збільшена. Зараз відбувається перезміна співробітників МНС (близько 100 осіб), які працювали на пожежі з вечора. Для них організовано харчування. На гасінні пожежі також працюють співробітники полігону ТПВ. Можливо, вони будуть перебирати тліюче сміття лопатами.

Фахівці МНС мають дати висновок про те, скільки часу знадобиться для повної ліквідації пожежі, а також про його причини. На місці подій знаходиться начальник облуправління МНС Павло Одарюк.

І.Лупандін зазначив, що порівняно з пожежею на Роганському полігоні ТПВ в кінці травня 2007 р., пожежу на Дергачівському полігоні вдалося локалізувати набагато швидше. За складністю гасіння він порівняв пожежу на сміттєвому полігоні з гасінням торфовищ, коли вогнища спалаху можуть знаходитися глибоко всередині. За словами І.Лупандіна, шар сміття в місці спалаху має товщину 20-30 м.

Довідка "SQ". Пожежа на Дергачівському полігоні ТПВ почалася 7 червня. Стовп чорного диму було видно з багатьох районів Харкова. Інформація про пожежу надійшла до рятувальників о 18.28. Вогонь поширився на 400 кв.м. Після дев'ятої вечора пожежу було локалізовано, вогонь перестав поширюватися.