Близько 80 рятувальників МНС продовжують гасити полігон твердих побутових відходів у Дергачах (Харківська обл.). Пожежу гасили всю ніч, вранці зміна рятувальників змінилася, повідомили "SQ" у Головному управлінні МНС України в Харківській області.

На місці працюють близько 20 одиниць різної техніки - автоцистерни, рукавні бази, аварійно-рятувальні машини, автодрабина. Бульдозери засипають землею окремі осередки займання. Як розповів раніше помічник начальника облуправління МНС Ігор Лупандін, основна версія причини виникнення пожежі на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів - необережне поводження з вогнем.

Довідка "SQ". 7 червня близько 18.30 до облуправління МНС надійшла інформація про пожежу на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів. Вогонь поширився на 400 кв.м. У той же день пожежа була локалізована. Жертв і постраждалих немає.

Дергачівський полігон ТПВ (Дергачівський р-н, Харківська обл.), на який вивозиться сміття з міста Харкова, був відкритий у 2005 р. Він розташований у Криській балці. Зараз працює лише одна частина полігону. З 2009 р. будується друга черга полігону. З міськбюджету на будівництво другої черги полігону було виділено 4 млн.грн. у 2008 р. і 12 млн.грн. у 2009 р. Завершити будівництво другої черги полігону планувалося в 2010 р. Офіційно в Харківській обл. діють 94 звалища і два полігони твердих побутових відходів (Дергачівський та Роганський) загальною потужністю 5 млн. 28 тис. т.