Виїзні комісії з видачі населенню державних актів на землю почали працювати в Харківській області. Про це 7 жовтня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, в області готові видати більше 10 тис. державних актів, при цьому відпрацьовується сама система видачі актів. "Це не разова акція - вона буде продовжуватися надалі. Ми відпрацьовуємо механізм, щоб скоротити час видачі кожного акту", - зазначив В.Хома.

За його словами, 20 жовтня відбудеться засідання обласної міжвідомчої робочої групи, яке буде вести голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На засіданні будуть визначені подальші плани з видачі держактів на землю.

"Раніше видача держактів гальмувалася, оскільки держструктури, пов'язані з користуванням землею, постійно реформувалися, змінювалися їхні керівники, підрозділ земельних ресурсів Харківського району кілька разів переїжджав з місця на місце, виникали проблеми з упорядкуванням перевезених документів. Зараз усе стабільно", - зазначив В.Хома.

За його словами, вчора видавали акти у Люботині, сьогодні - в Мерефі, Південному, Коротичі, Манченках, завтра будуть видавати в інших сільських та селищних радах Харківського району. Робота також ведеться і в інших районах, наприклад, у Дергачівському, Вовчанському і Чугуївському. Врегульоване питання з поштою, щоб була можливість заплатити за оформлення акта.

Як розповів начальник Головного управління земельних ресурсів у Харківській області Михайло Клепач, надійшло близько 20 тис. заяв від людей, які хочуть отримати земельні акти. "Видачу держактів ведуть уже наші підрозділи, а до 1 січня 2011 р. їх видавали підрозділи Державного земельного кадастру", - зазначив М.Клепач.