Кемпінг для уболівальників збірної Нідерландів на Євро-2012, який планується звести біля Журавлівського водосховища, почнуть будувати у квітні. Про це 7 березня повідомив журналістам директор Департаменту міськради з підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові Олександр Нечипоренко.

За його словами, кемпінг буде розташований на Журавлівці за рестораном "Млин". Обладнання для кемпінгу завезуть самі голландці, будувати його будуть до червня. Як зазначив О.Нечипоренко, Федерація футболу Португалії відмовилася від будівництва подібного кемпінгу в Харкові, оскільки збірна проведе в місті всього одну гру, і відразу після матчу проти збірної Голландії португальські вболівальники залишать Харків.

О.Нечипоренко зазначив, що Федерації футболу Данії та Німеччини поки не дали відповідь, чи будуть вони облаштовувати кемпінги для своїх уболівальників.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.

Голландська збірна за день до кожного матчу буде прилітати з Кракова до Харкова і розминатися на стадіоні "Металіст". Зупиниться голландська збірна в п'ятизірковому готелі "Superior Hotel". У кемпінгу в районі пляжної зони Журавлівського гідропарку планується поселити близько 7 тисяч голландських уболівальників.