В Олексіївському лугопарку в Харкові розіб'ють кемпінг для німецьких уболівальників, які приїдуть до міста на чемпіонат Європи з футболу 2012 р. Про це 11 квітня повідомив журналістам директор Департаменту з питань підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко. За його словами, на території Олексіївського лугопарка також зможуть розміститися іноземні журналісти.

О.Нечипоренко повідомив, що для німецьких уболівальників пустять п'ять додаткових потягів напрямком Львів - Харків, оскільки збірна Німеччини 9 червня буде грати у Львові, 13 червня - у Харкові, 17 червня - знову у Львові. "Додаткові потяги ввели, щоб фанати змогли без проблем добиратися з одного міста до іншого. На сайті приймаючого міста Харкова 30 квітня стартує продаж квитків на ці потяги", - підкреслив О.Нечипоренко. Всього до Харкова планують приїхати близько 6 тис. німецьких уболівальників.

Також директор Департаменту Євро-2012 повідомив, що біля Журавлівського водосховища вже почали встановлювати кемпінг для голландських уболівальників, які також відвідають Харків на Євро-2012. За словами О.Нечипоренка, намети будуть vip-класу, середнього й економ-класу. Крім того, на території кемпінгу обладнають туалети і душові кабінки, а також проведуть wi-fi. Обладнання для кемпінгу завезуть самі голландці, його будуватимуть до червня.

О.Нечипоренко зазначив, що 22 квітня до Харкова всьоме приїде делегація голландців, щоб оглянути кемпінг. Він підкреслив, що вже продано 5000 місць до наметів. Увесь кемпінг займає 10 га території Журавлівського гідропарку.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.

Голландська збірна за день до кожного матчу прилітатиме з Кракова до Харкова і розминатиметься на стадіоні "Металіст". Зупиниться голландська збірна в п'ятизірковому готелі "Superior Hotel". В кемпінгу в районі пляжної зони Журавлівського гідропарку планують оселитися близько 7 тисяч голландських уболівальників.

Як зазначив О.Нечипоренко, Федерація футболу Португалії відмовилася від будівництва подібного кемпінгу в Харкові, оскільки збірна проведе в місті всього одну гру, і відразу після матчу проти збірної Голландії португальські вболівальники залишать Харків. Планується, що до Харкова приїдуть до 4 тис. португальських уболівальників.