Харківська міліція 7-9 травня буде нести службу в посиленому режимі в зв'язку з візитом до Харкова патріарха Московського і всієї Русі Кирила та заходів, приурочених до Дня Перемоги. Як повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області, 8 травня на пл. Свободи патріарх проведе Божественну літургію. Громадський порядок на площі охоронятимуть 700 співробітників міліції.

До місць проведення заходів (8 і 9 травня їх в області заплановано 450), меморіалів, пам'ятників і військових поховань будуть направлятися наряди міліції. Планується, що у заходах з нагоди Дня Перемоги в області візьмуть участь близько 400 тис. громадян. Для охорони порядку планується залучити 4 тис. працівників міліції і близько 100 військовослужбовців. Особовий склад міліції регіону буде переведений на цілодобовий графік несення служби.

Довідка "SQ". Патріарх Кирило прибуде до Харкова для участі в урочистостях з нагоди 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. 7 травня він відвідає Благовіщенський собор Харкова (початок о 16.00) і візьме участь в урочистостях з нагоди 90-річчя митрополита Никодима (Харківський національний академічний театр опери і балету ім. М.Лисенка, початок о 18.00). 8 травня за участю митрополита Кирила, київського митрополита Володимира та інших православних ієрархів на пл.Свободи пройде літургія (початок - о 9.00), після чого вони покладуть вінок до меморіалу Слави в Лісопарку (початок - о 12.30).