Перший у Харкові клуб при засобі масової інформації (ЗМІ) створений при журналі "Губернія". Про це 4 листопада на відкритті клубу повідомив шеф-редактор журналу Олександр Швець. За його словами, щотижня до клубу планується запрошувати представників бізнесу, культури, вчених і спортсменів. Учасники клубу зможуть поставити їм запитання та отримати відповіді. "Люди по-різному дивляться на світ, по-різному сміються і плачуть, але ми знаємо, як об'єднати людей. Тому на сторінках нашого журналу було небагато публікацій на політичні теми", - зазначив О.Швець. Він вручив клубну картку під № 1 президентові Харківської корпорації "Бісквіт-шоколад" Аллі Коваленко.

За її словами, три роки тому О.Швець повідомив їй, що немає можливості видавати журнал у зв'язку з відсутністю фінансування. "Ми пообіцяли постійно давати рекламу в журналі, і це давало можливість виданню виходити протягом останніх двох років раз на місяць (раніше журнал виходив раз на два місяці). Ми підтримали видання, оскільки не могли не підтримати журнал з такою назвою, як "Губернія", - відзначила А.Коваленко.

Довідка "SQ". Партнерами клубу виступили також генеральний директор ТОВ "Харківські артезіанські води" Геннадій Білокур, президент Інституту соціально-політичних ініціатив Надія Гончарова, директор Харківського академічного театру музичної комедії Ігор Коваль.

Журнал "Губернія" входить до структури медіахолдингу, що складається з ТОВ "Видавничий дім "Губернія", Харківського прес-клубу і ТРК "Оріон". Журнал заснований 2003 р., формат - А4. За даними редакції, тираж журналу становить 14 тис. примірників (50% накладу розповсюджується за передплатою).