Милиционеры пытками заставили меня сознаться в том, что я планировал теракт в отношении президента России - отец подозреваемого в убийстве харьковского милиционера"Міліціонери під час мого затримання у райвідділі тортурами змусили мене зізнатися в тому, що я планував терористичний акт стосовно президента Росії", - заявив 2 грудня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" Ігор Дериглазов (батько Артема Дериглазова, підозрюваного у вбивстві харківського міліціонера).

За його словами, після затримання 8 липня його дві доби катували в Дзержинському райвідділі міліції, примушуючи зізнатися у злочинах, яких він не чинив. У результаті йому зламали два ребра та нанесли деклька травм. "У результаті тортур я був доведений до такого стану, що лежав на підлозі, бачив відкрите вікно і планував вистрибнути з нього. Я вже прорахував, як я застрибую на стілець, потім стіл і вилітаю з п'ятого поверху. Мене зупинило те, що я придивився пильніше і побачив грати на вікні. Як потім мені розповіли, з цього вікна вже вистрибнули двоє, ось грати і встановили",- заявив І.Дериглазов.

Окрім цього, він заявив, що працівники міліції погрожували йому, його дружині і дочці. За словами адвоката І.Дериглазова Олега Максименка, за фактом тортур І.Дериглазова було порушено кримінальну справу, проте прокуратура Дзержинського району закрила її. "Ми досі не можемо отримати на руки постанову про закриття кримінальної справи", - зазначив О.Максименко.

Раніше він заявляв "SQ", що має намір подати скаргу на дії міліціонерів стосовно І.Дериглазова до Європейського суду з прав людини.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів у співробітника міліції Сергія Евлахова, який помер на місці події, інший міліціонер був поранений. Підозрюваний у вбивстві міліціонера 21-річний А.Дериглазов був затриманий уранці 8 липня. За інформацією правоохоронців, під час затримання він чинив опір: разом зі своїм батьком І.Дериглазовим він забарикадувався на даху свого приватного будинку і відстрілювався. Два працівники міліції поранені. Поранення отримав і сам затриманий. У той же день були затримані І.Дериглазов і його дочка Ольга.

За словами О.Максименка, його підзахисного затримали за адміністративною статтею Кримінального кодексу, фальсифікували протокол затримання й били в міліції. За всіма незаконними, з його точки зору, діям співробітників міліції він написав скарги у прокуратуру. Незабаром І.Дериглазов і його донька були відпущені, А.Дериглазов знаходиться в СІЗО.