Харьковские туристы стали отказываться от отдыха в ЕгиптеХарківські туристи стали відмовлятися від відпочинку в Єгипті. Як повідомили "SQ" у харківському туристичному агентстві "Хіт сезону", якщо ще минулого тижня на відпочинок до Єгипту прямувало багато людей, то з 31 січня більшість стали відмовлятися. Але все ж таки є люди, які зараз спеціально цікавляться дешевими "палаючими" путівками до цієї країни. У середньому путівки до Єгипту здешевшали на 25%.

Головний спеціаліст відділення мистецтв, культурно-просвітницької роботи і туризму управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Олександр Костін повідомив, що управління веде інформаційну роботу з туроператорами регіону. "Заборонити їхати до Єгипту ми не можемо, але розсилаємо листи турагентствам, просимо їх попереджати туристів про ситуацію, що там склалася", - зазначив О.Костін. За його словами, до управління не надійшло жодного звернення від туристів, які перебувають в Єгипті.

У харківських турагентствах "SQ" повідомили, що інформують туристів про ситуацію в цій країні і пропонують перенести поїздку на іншу дату або поїхати до іншої країни. Крім того, в Єгипті туристам рекомендують не залишати територію готелів.

Довідка "SQ". У Єгипті з 25 січня проходять масові акції протесту з вимогами зміни режиму президента країни Хосні Мубарака, який перебуває при владі майже 30 років, і проведення економічних і політичних реформ. Хвилювання супроводжуються грабежами і підпалами. Жертвами заворушень, за даними телеканалу "Аль-Джазіра", стали понад 150 осіб, більше 4 тис. поранені. Народні протести тривають у всіх великих містах Єгипту, незважаючи на відставку уряду. З Єгипту проводиться масова евакуація іноземців. Сьогодні в країні знаходяться 6,5 тис. українських туристів, з них 3 тис. - у Хургаді.