Українські туроператори призупинили продаж турів та видачу документів за вже оплаченими турами до Єгипту. Це сталося після оприлюднення рекомендації Міністерства закордонних справ (МЗС) утриматися від поїздок до Арабської Республіки Єгипет через нестабільну політичну ситуацю в країні. Про це повідомив сайт Кабміну.

За інформацією Асоціації лідерів туристичного бізнесу України (АЛТУ), на сьогодні рейси до Єгипту здійснюються виключно з метою планового вивезення туристів, відпочиваючих на курортах Дахабу, Таба, Хургада і Шарм-ель-Шейх.

Окрім того, як зазначили в АЛТУ, 5 лютого до Єгипту відправлено 6 літаків, на борту яких був 31 пасажир (іноземці та кілька туристів, які отримали документи ще до оприлюднення рекомендації МЗС).

Довідка "SQ". У Єгипті з 25 січня проходять масові акції протесту з вимогами зміни режиму президента країни Хосні Мубарака, який перебуває при владі з 1981 р., і проведення економічних і політичних реформ. Хвилювання супроводжуються грабежами і підпалами. Жертвами заворушень, за даними телеканалу "Аль-Джазіра", стали понад 150 осіб, більше 4 тис. поранені. Народні протести тривають у всіх великих містах Єгипту, незважаючи на відставку уряду. З Єгипту проводиться масова евакуація іноземців.

1 лютого Х.Мубарак заявив у зверненні до нації, що не буде балотуватися в президенти на виборах, які повинні відбутися у вересні. Проте опозиція продовжувала вимагати негайної відставки Х.Мубарака.

Зараз акції протесту пішли на спад, Х.Мубарак і лідери опозиції вступили в переговори.