Лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко знову не пустили до Харківської області. Про це Ю.Тимошенко 25 травня заявила у будівлі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України з розслідування особливо важливих справ, передала "ЛігаБізнесІнформ".

"Ми вже вдруге передали ультимативну вимогу відпустити мене до Харківської області, щоб у мене була можливість відповісти на запрошення тих людей, у яких сьогодні закривають школи, лікарні, неправильно нараховують пенсії. Ці люди мене запрошують для того, щоб я могла як лідер опозиційної партії втрутитися в ці справи, допомогти їм. Але мене не пускають", - підкреслила Ю.Тимошенко.

За словами захисника Ю.Тимошенко, народного депутата Сергія Власенка, слідчий пояснив відмову тим, що Ю.Тимошенко необхідно знайомитися з матеріалами кримінальної справи.

Довідка "SQ". 10 травня Ю.Тимошенко звернулася з клопотанням до слідчого Генпрокуратури, щоб він надав їй дозвіл покинути межі Києва для поїздки до Харкова. Вона планувала відвідати Харків 17-18 травня. За словами заступника голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Валерія Дудка, Ю.Тимошенко хотіла відвідати Харків, щоб "обговорити з харків'янами нагальні проблеми".

Генпрокуратура відмовила Ю.Тимошенко в наданні дозволу на поїздку. Відмову пояснили тим, що у вказані дні заплановано проведення слідчих дій з її участю. Крім того, відмова пов'язана з "систематичними порушеннями Ю.Тимошенко вимог чинного кримінально-процесуального законодавства, з перешкоджанням проведення досудового слідства". 13 травня Ю.Тимошенко заявила, що подасть до Генпрокуратури повторне клопотання.