Захисники голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова не мають наміру співпрацювати зі слідством у справі, порушеній за фактом зловживань екс-співробітниками облдержадміністрації. Як повідомив 16 січня "SQ" заступник голови облорганізації "Батьківщини" Валерій Дудко, така співпраця означало б, що А.Аваков згоден зі словами про те, що один із неправомірних документів підписаний ним особисто. За словами В.Дудка, адвокати А. Авакова не зустрічалися зі слідчими.

"Якщо справа порушена на підставі державного акта на землю, то на ньому не було підпису А.Авакова. Якщо на підставі розпорядження голови облдержадміністрації, керуючись яким був виданий акт на землю, то на момент видачі цього акта розпорядження втратило свою силу. Усі звинувачення на адресу А.Авакова - порожні", - заявив В.Дудко.

Довідка "SQ". Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно деяких посадових осіб ХОДА та Головного управління Держкомзему в Харківській області за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). За інформацією начальника Головного юридичного управління Харківської обладміністрації Костянтина Прокоп'єва, державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто колишнім головою ХОДА Арсеном Аваковим і колишнім керівником Головного управління Держкомзему у Харківській області Юрієм Олексієнком.