В квартире А. Авакова проводится обыскУ квартирі, в якій раніше мешкав колишній голова Харківської облдержадміністрації, голова обласної організації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков, проводиться обшук. Будинок розташований по вул. Дружби народів, 279 у Харкові. Про це повідомили "SQ" у прес-службі облорганізації "Батьківщини". Обшук почався близько 07:30. За даними прес-служби, за кілька хвилин до того, як прибули правоохоронці, у сміттєпроводі будинку виникло задимлення, люди із сусідньої квартири відкрили двері тамбура. Після цього представники правоохоронних органів, частина з яких була в масках, частина - одягнені в цивільне, зайшли туди і закрилися зсередини.

А.Аваков не проживає в цій квартирі вже кілька років.

У прес-службі прокуратури Харківської області "SQ" підтвердили, що прокуратура області проводить за вказаною адресою слідчі дії. Подробиць у прокуратурі не повідомляють.

Довідка "SQ". На початку січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). За інформацією начальника Головного юридичного управління Харківської обладміністрації Костянтина Прокоп'єва, державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто А.Аваковим і колишнім керівником Головного управління Держкомзему в Харківській області Юрієм Алексієнком.

26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень головою Харківської облдержадміністрації Арсеном Аваковим. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, карається позбавленням волі терміном від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років).