Екс-голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, оголошений 31 січня в міжнародний розшук, в інтерв'ю виданню "Главное" (опубліковане 1 лютого) заявив, що він на момент запису інтерв'ю знаходився в Берліні (Німеччина) і збирався податися до Греції. "Я зараз перебуваю у відрядженні за кордоном. За особливостями проекту, над яким я працюю, я більше часу проводжу в Римі, Лондоні, Варшаві та Вільнюсі. Втім, за останні кілька тижнів я побував і в багатьох інших чудових містах", - зазначив він .

А.Аваков також заявив, що він поки не планує просити політичного притулку за кордоном. "Сьогодні мій офіційний статус - громадянин України без усяких обмежень. Сьогодні я в закордонному відрядженні. І з одного боку - перебуваю на дистанції від провокацій, а з іншого - дуже сумую за Україною, за Харковом. Обов'язково планую повернутися", - підкреслив він.

Довідка "SQ". 31 січня А.Аваков був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній 26 січня за фактом перевищення ним влади і службових повноважень, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу України. У той же день А.Аваков був оголошений у розшук. За поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Справа стосується незаконного відчуження у 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район).