Президент України Віктор Янукович хоче помилувати екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "The Time Magazine", передало інформагентство "РБК-Україна". "Звичайно. Звичайно, хочу", - зазначив В.Янукович, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

Президент заявив, що Ю.Тимошенко може бути помилувана лише після повного закінчення судового процесу над нею. "Я не можу діяти поза рамками закону... Президент не має таких повноважень. Коли це питання (про звільнення Ю.Тимошенко -"SQ") може бути підняте? Воно не може підніматися, якщо судовий процес не закінчений. Коли він буде закінчений, коли суди винесуть рішення, включаючи Європейський суд з прав людини, - тільки після цього президент матиме право помилувати. І коли настане час, існує процедура для цього. Але доти, доки суди не озвучили рішення, я не в змозі цього зробити", - пояснив В.Янукович.

Довідка "SQ". Рішенням Печерського суду Києва від 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була визнана винною в перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 р., її засудили до семи років позбавлення волі. Екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові, зараз вона знаходиться на лікуванні в ЦКБ № 5.

Також Київський районний суд Харкова продовжує слухання другої кримінальної справи стосовно Ю.Тимошенко, за якою вона звинувачується в організації ухилення від сплати податків та розкраданні бюджетних коштів корпорацією "Єдині енергетичні системи України".

Крім того, Ю.Тимошенко проходить свідком у справі про вбивство у 1996 р. народного депутата Євгена Щербаня.