Врачи из Германии оставили диагноз Ю. Тимошенко в запечатанном конвертеЛікарі з Німеччини завершили обстеження лідера ВО "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській виправній колонії Харкова, і, залишивши в запечатаному конверті висновок огляду, відбули з України. Про це повідомив офіційний сайт Генеральної прокуратури України.

За даними Генпрокуратури, вчора, 14 лютого, у Качанівській виправній колонії німецькі та канадські лікарі в присутності українських фахівців більше п'яти годин проводили діагностичне обстеження Ю.Тимошенко. Канадські лікарі сьогодні продовжать обстеження. По завершенню огляду Ю.Тимошенко буде ознайомлена зі змістом медичного висновку німецьких лікарів, що знаходиться в конверті, що "підтвердить незалежність роботи міжнародної медичної групи".

Довідка "SQ". Комісія, до складу якої увійшли іноземні та українські фахівці, почала обстеження Ю.Тимошенко 14 лютого. За словами керівника медичної комісії від Міністерства охорони здоров'я України Раїси Моїсеєнко, комісії вдалося переконати Ю.Тимошенко пройти медогляд із залученням у тому числі українських лікарів. У складі медкомісії - семеро лікарів: двоє українських (головний терапевт України, професор Василь Нетяженко і лікар Качанівської колонії) і п'ятеро іноземних (два - з Німеччини і три - з Канади). Лікарі привезли своє обладнання, у тому числі ультразвукове.

Трохи раніше сайт Державної пенітенціарної служби України повідомив, що Ю.Тимошенко відмовилася від обстеження медичною комісією, до складу якої увійшли іноземні та вітчизняні фахівці. Як повідомив сайт, комісія запропонувала пацієнтці провести обстеження стану її здоров'я на її ж вимогу. Однак ув'язнена відмовилася від обстеження фахівцями МОЗ та лікарями пенітенціарної служби. Захисник екс-прем'єр-міністра С.Власенко зазначив, що Ю.Тимошенко, як і раніше, готова обстежитися медиками міжнародної комісії, але вона проти лікарів від МОЗ, які "залежні" від влади.