Штаб кандидата на посаду харківського міського голови, голови облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова з більш ніж 50 виборчих дільниць констатує серйозні розбіжності між результатами, отриманими після розкриття урн (за оперативними даними підрахунку штабу), і результатами, зазначеними в підсумкових протоколах дільничних виборчих комісій . Про це повідомив сайт Харківської облорганізації ВО "Батьківщина".

У штабі А.Авакова вбачають у цьому "технологію дрібних крадіжок голосів". За інформацією ВО "Батьківщина", з багатьох дільниць бюлетені надходили до тервиборчкому в пошкоджених або розірваних упаковках. Протоколи переписувалися неодноразово вже на території міськвиборчкому.

"Усі ці дії грубо порушують закон і без сумніву впливають на хід підрахунку голосів. Факти порушень підтверджені численними актами, фото-і відеозйомкою. На всіх тих дільницях, де зафіксовані ці порушення, ми будемо вимагати перерахунку голосів", - заявила заступник голови обласного штабу "Батьківщини" Світлана Семко.

Також представники міського штабу ВО "Батьківщина" заявили, що виявили на виборчих дільницях Харкова нові технології фальсифікації результатів виборів. За словами представника штабу Андрія Жорника, в комісіях бюлетені з виборів міського голови з позначкою "за Авакова" пакуються в пачки з бюлетенями "проти всіх". Він зазначив, що така інформація надходила з різних дільниць. Для її перевірки представники штабу "Батьківщини" обрали 415-у дільницю, розташовану в будівлі школи № 141. Як зазначив А.Жорник, у пачці з бюлетенями "проти всіх" знаходилося 90 бюлетенів. Серед них були виявлені 7 бюлетенів, в яких стояла позначка "за Авакова". "Зараз перевіряються й інші дільниці на яких кількість людей, які нібито проголосували "проти всіх", неприродно велика для виборів", - підкреслив він.