"На виборах харківського міського голови переміг кандидат від ВО "Батьківщина" Арсен Аваков. Це факт, який ні в кого не викликає сумніву. Також ні в кого не викликає сумніву, що суперник А.Авакова намагається підтасувати результати і присвоїти перемогу", - заявив голова Харківської міськорганізації ВО "Батьківщина" Андрій Руденко.

За його словами, для того, щоб встановити справжнє волевиявлення харків'ян, необхідно провести об'єктивне розслідування всіх виявлених порушень виборчого процесу; перерахувати бюлетені на тих дільницях, де результати викликають обгрунтовані сумніви у спостерігачів і зафіксувати реальний результат виборів, а у разі істотного впливу фальсифікації на достовірність підсумків голосування - провести повторні вибори.

А.Руденко також звернувся до президента України Віктора Януковича. "Віктор Федорович! Якщо ви миритеся з такими виборами в Харкові, з таким підрахунком результатів - припиніть говорити про демократію в Україні. Або втрутьтеся!",- заявив він.

Довідка "SQ". Місцеві вибори відбулися 31 жовтня. За даними на ранок 3 листопада, за результатами обробки 78,06% протоколів дільничних виборчих комісій на виборах харківського міського голови у Геннадія Кернеса 30,34% голосів, у А.Авакова - 28,91%. Голова Харківської облдержадміністрації М.Добкін 2 листопада заявив про перемогу на виборах Г.Кернеса.