Генеральний прокурор України Віктор Пшонка дав доручення Державній пенітенціарній службі та Міністерству охорони здоров'я забезпечити лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за межами Качанівської виправної колонії Харкова. Про це 2 квітня повідомив сайт Генпрокуратури.

У повідомленні зазначено, що генпрокурор, розглянувши відповідні звернення захисту Ю.Тимошенко, які йому під час особистої зустрічі 23 березня передали депутати парламентської фракції "Блок Юлії Тимошенко - "Батьківщина", дав відповідне доручення вжити необхідних заходів, у рамках чинного законодавства, для забезпечення обстеження та лікування засудженої Ю.Тимошенко в спеціалізованому медичному закладі за межами колонії.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 р. Вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові.

Пізніше захист Ю.Тимошенко заявила про її серйозну хворобу. 7 березня на робочій зустрічі німецьких та українських лікарів були сформовані остаточні рекомендації з лікування Ю.Тимошенко. Вона відмовилася від запропонованої програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме - в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (Берлін, Німеччина).