Екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заздалегідь погодилася пройти курс лікування в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові. Про це заявила прес-секретар генерального прокурора України Маргарита Велькова, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"За нашою попередньою інформацією, точніше, за інформацією керівництва Качанівської виправної колонії, Юлія Тимошенко попередньо висловила згоду на переїзд до клініки у вівторок", - заявила М.Велькова. Вона також підтвердила, що Генеральна прокуратура України готова сприяти організації візиту німецьких лікарів до Харкова, який попередньо запланований на 13 квітня. "Ми чекаємо прибуття німецьких медиків 13 квітня. Дана інформація донесена до Юлії Володимирівни", - сказала вона.

У той же час прес-секретар підкреслила, що наразі деякі фахівці, що входять до складу міжнародної медичної комісії з обстеження Ю.Тимошенко, яка працювала в Україні в березні, вже знаходяться в Харкові. "Вони будуть готові продемонструвати німецьким лікарям ті умови, які запропоновані Юлії Тимошенко для обстеження та лікування в клінічній лікарні "Укрзалізниці", - додала М.Велькова.

Довідка "SQ". 7 березня на робочій зустрічі німецьких та українських лікарів були сформовані остаточні рекомендації з лікування Ю.Тимошенко. Вона відмовилася від запропонованої програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме - в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (Берлін, Німеччина).

2 квітня МОЗ заявив про те, що Ю.Тимошенко лікуватимуть у ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові. Однак сама екс-прем'єр відмовилася від госпіталізації в цю лікарню до того, як її оцінять фахівці з Німеччини.