Прокуратура закрыла уголовное дело против гендиректора "ТВі"Прокуратура Києва 27 липня скасувала постанову податкової міліції про порушення кримінальної справи проти генерального директора телерадіокомпанії "Телерадіосвіт" (ТВі) Миколи Княжицького за підозрою в ухилянні від сплати податків. Про це повідомив сайт "ТВі" з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Перевірка законності порушення зазначеної справи пройшла за дорученням президента Віктора Януковича і за вказівкою генерального прокурора Віктора Пшонки. Її проведення було доручене заступникам генпрокурора Євгену Блажівському та Віктору Войцишену. Прокуратура встановила, що справа проти Княжицького була порушена "без належної перевірки і без достатніх на те підстав".

Довідка "SQ". 3 липня 2012 р. податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти гендиректора "ТВі" за підозрою в ухилянні від сплати податків на суму 3 мільйони 25 тис. грн. Княжицький у свою чергу заявив, що суди у цій справі він уже виграв, усі податки сплачені. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу.

За дорученням голови Державної податкової служби України Олександра Клименка відповідно до рекомендацій Верховної Ради, всі графіки перевірок засобів масової інформації скасовані з другого кварталу цього року. Разом із тим, глава прес-служби ДПС України в Києві Микола Ковтуненко 12 липня заявив, що перевірка телеканалу почалася до оголошення мораторію.

20 липня телеканал "ТВі" заявив про відключення від кабельних мереж ТМ "Triolan", у результаті чого можливості дивитися "ТВi" позбулися мешканці 11 міст України. У "ТВі" зв'язали цей крок з "тиском, здійснюваним на телеканал".