Верховна Рада (ВР) сьогодні, 18 жовтня, відхилила проект постанови, ініційований головою ВР Володимиром Литвином, про визнання такою, що втратила чинність, постанови ВР "Про зміну порядку обчислення часу на території України". Як повідомило інформагентство "РБК-Україна", за ухвалення запропонованої постанови проголосували 218 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Довідка "SQ". 20 вересня ВР прийняла за основу і в цілому постанову, ініційовану народним депутатом від Партії регіонів Олегом Надошею, про зміну порядку обчислення часу на території України, згідно з яким планується відмовитися від переведення годинників на зимовий час. За ухвалення відповідного документа проголосували 266 народних депутатів.

Необхідність перегляду рішення ВР про відмову від переходу на зимовий час виникла через те, що не всім регіонам підходить такий графік життєдіяльності. Зокрема, в Ужгороді на найближчому засіданні виконкому пропонується розглянути можливість зміни часу роботи в місті, щоб установи (школи, дитячі садки) починали роботу на годину пізніше. У той же час там сподіваються, що Верховна Рада все ж таки перегляне своє рішення про зміну обчислення часу, і тоді місто не буде вживати жодних заходів.