Регионал Рыбак стал председателем Верховной РадыВолодимир Рибак обраний головою Верховної Ради України VII скликання. Як передало інформагентство "РБК-Україна", сьогодні, 13 грудня, в парламенті пройшло голосування за кандидатурою спікера ВР. За кандидатуру Рибака, якого висунула фракція Партії регіонів, проголосували 250 нардепів. За обрання Рибака спікером проголосували нардепи від Партії регіонів, КПУ і 10 самовисуванців. Опозиційні депутати від фракцій ВО "Свобода", "УДАР" і "Батьківщина" не голосували.

"Думаю, що більшість колег у цьому залі не прагне до політичних воєн, протистоянь. Моє політичне кредо, і думаю, його поділяє переважна більшість депутатів України: потрібна політична стабільність і соціально-економічний розвиток. Цю позицію підтримує наш народ, наш виборець. Консолідація зусиль на об'єднання всіх політичних сил, політичних партій щодо виконання їхніх програмних цілей і завдань. У цьому я бачу основну задачу новообраного нашого парламенту", - заявив Рибак.

Довідка "SQ". Як повідомили ЗМІ, 11 грудня на нараді парламентської фракції ПР, яка проходила в закритому режимі в готелі "Зоряний", було прийняте рішення висунути Рибака як кандидата на пост спікера ВР. Окрім того, фракція одноголосно вирішила підтримати кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра України.

Рибак Володимир Васильович народився в Донецьку. У 1973 р. закінчив Донецький державний університет (спеціаліст з планування промисловості). У 1982 р. закінчив Вищу партійну школу при ЦК КПУ. Рибак працював на різних керівних посадах у будівельних організаціях Донецька. З 1976 до 1988 рр. - на партійній роботі. У 1988-1992 рр. був головою райради та виконкому Київського району Донецька. Ще рік пропрацював першим заступником донецького мера, після чого - аж до 2002 р. був головою міськради і міськвиконкому Донецька. З березня 1998 р. - депутат Верховної ради від 45 округу Донецької області, перший заступник голови Комітету з питань державного будівництва, місцевого самоврядування та діяльності рад.
З 1999 р. - лідер Партії регіонального відродження України, з 2000 р. - співголова Партії регіонів, з 2001 р. - заступник голови ПР. У 2010-му після того як на пост президента України заступив Віктор Рибак отримав посаду першого заступника голови ПР. Рибак - заслужений будівельник України (1995 р.), нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ст. (1997 р.), II ст. (2000 р.), I ст. (2002 р.), Почесною грамотою Кабміну (2001 р.).