Харківський "Театр на Жуках" вперше виступив за межами України, двічі зігравши виставу "Дванадцята ніч" за однойменною п'єсою Вільяма Шекспіра в Чехії. Одну з вистав було показано на території замку Хартенберг, інше - у м. Карлові Вари.

"Це був абсолютно новий для нас досвід, оскільки в обох випадках вперше довелося грати на відкритих майданчиках і, в основному, перед публікою, не розуміє мови, на якій йде вистава", - повідомив 22 липня "SQ" продюсер театру Дмитро Терновий. За його словами, вистави принесли багато позитивних відгуків від глядачів. "Проте все одно в майбутньому, плануючи подібні виступи, ми хочемо врахувати отриманий досвід і постараємося зробити їх більш зрозумілими для будь-якої аудиторії", - відзначив Д. Терновий.

Довідка "SQ". У липні "Театр на Жуках" став одним з ініціаторів і учасників інтернаціонального театрального табору в замку Хартенберг, наразі відновлюється силами чеських ентузіастів і волонтерів з різних країн світу. Головною ідеєю форуму став обмін творчим досвідом за допомогою серії акторських тренінгів, які по черзі проводили режисери з Польщі, Франції та України.

"Театр на Жуках" (від скороченої назви сел.Жуковского, на території якого розташований театр) свій перший спектакль ("Вибір" за п'єсою Григорія Горіна "Забути Герострата") показав 16 грудня 2007 р. Ця дата стала днем народження театру. Колектив складається переважно з непрофесійних акторів. Театр має у своєму розпорядженні камерний зал, розрахований на 40 глядачів, який обладнаний у приватній гімназії "Очаг".