Регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору "Сьогодні Купала, а завтра Івана" пройде 2 липня на базі Національного літературно-меморіального музею Г.Сковороди в с. Сковородинівка (Золочівський р-н, Харківська обл.). Про це повідомив сайт Харківської облдержадміністрації. У фестивалі візьмуть участь 8 любительських колективів з Харкова і 29 з області, які представлять купальські традиції Харківщини.

Святкові заходи відбуватимуться на майданчиках і алеях, розташованих у парковій зоні музею. Концерт колективів - учасників фестивалю пройде на головному майданчику (початок о 15.00). Після будуть виконуватися традиційні народні танці, пройдуть конкурси і народні розваги на танцювально-ігровому майданчику (початок о 15.30), відкриття фестивалю та концерт - на головному майданчику (початок о 18.00). У рамках фестивалю пройдуть конкурси на краще обрядове купальське дерево і кращу обрядову їжу. Також відбудеться акція посольства Норвегії в Україні, товариства дружби "Україна-Норвегія" і Харківського обласного центру народної творчості з передачі в дар установам культури Харківщини книги Г. Чйона "Русь вікінгів". Гості та учасники фестивалю зможуть відвідати Національний літературно-меморіальний музей Г.Сковороди.

Завершиться фестиваль обрядом потоплення купальського дерева "Марени", пусканням вінків зі свічками на воду з човнів, запалюванням купальського вогнища, спуском вогняного колеса з гори і святковим феєрверком.

Як повідомив сайт Харківського обласного центру народної творчості, мета фестивалю - "об'єднати історичну пам'ять народу з відродженням традицій святкування прадавнього Купала".
 

Довідка "SQ". Організатори фестивалю - управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди, Харківський обласний центр народної творчості.