Кабмин разрешил продажу "Укртелекома"Кабінет міністрів України 12 жовтня на засіданні схвалив умови продажу державного пакета акцій ВАТ "Укртелеком" зі стартовою ціною 10,5 млрд.грн. Про це повідомив "УНІАН" з посиланням на голову Фонду держмайна (ФДМ) України Олександра Рябченка.

О.Рябченко зазначив, що завтра в газеті "Відомості приватизації" планується опублікувати оголошення про конкурс з продажу 92,79% акцій "Укртелекому". Конкурс буде проведено за 75 днів після офіційного опублікування оголошення. О.Рябченко повідомив, що у випадку, якщо опублікувати оголошення завтра не встигнуть, це буде зроблено наступного дня.

Довідка "SQ". Відповідно до прийнятого 27 вересня Кабміном розпорядженням № 1884-р, держпакет акцій "Укртелекому" у розмірі 92,79% статутного фонду буде виставлений на конкурс з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону. У жовтні ФДМ почав підготовку до проведення конкурсу.

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку зв'язку, число абонентів місцевого телефонного зв'язку становить більше 10,3 млн. осіб. Компанія також надає послуги доступу до інтернету, мобільного зв'язку (під ТМ "Utel"). Прибуток компанії у 2009 р. склав 8,4 млрд. грн., збитки компанії - 456,4 млн.грн.