У Харкові вранці 31 жовтня пролунала серія вибухів У місті вони були чутні близько 8.00, повітряна тривога була оголошена о 7.42.

За інформацією мера Ігоря Терехова, у Харкові - два прильоти за об'єкти критичної інфраструктури.

Одразу після вибухів у місті зупинилося метро: не працюють усі гілки. Як повідомили у прес-службі підземки, рух зупинено з технічних причин.

Upd. Об 11:00 Холодногірсько-Заводська лінія метро відновила роботу.

Наземний електротранспорт теж стоїть, замість нього запускають автобуси.

У міських пабликах харків'яни пишуть, що у деяких районах зникли світло та вода, відключили опалення.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що окрім Харкова під ударом опинився і Чугуївський район. За його словами, пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, тому можливі перебої зі світлом.

Іноформації щодо постраждалих на даний момент немає.

ДСНС у Харкові та області розпочала розсилку про високу ймовірність ракетних ударів із закликом не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Такі повідомлення харків'яни та мешканці області вже отримували 11 вересня. Таке розсилання супроводжується гучним специфічним звуком і не звернути на неї уваги - неможливо.

Це не перший понеділок, який розпочався у Харкові з російських обстрілів. Росія вже традиційно б'є цивільною інфраструктурою.

Так, вранці 10 жовтня багато українських міст зазнали масованого ракетного удару. Повідомлялося про три серії прильотів у Києві, дві - у Дніпрі. Також були вибухи у Львові, Хмельницькому, Кременчуці, Тернополі, Житомирі. У Харкові вибухи було чути близько 10-ї години ранку. Удари припали на об'єкт енергетичної інфраструктури, в результаті в місті та області зникло не лише світло, а й вода.

Попередня масована атака відбулася 11 вересня. Росіяни завдали ударів по критичній інфраструктурі, зокрема, по харківській ТЕЦ-5. Одночасно із відключенням світла у харків'ян зникла вода, зупинилося метро. За даними поліції, РФ ударила по ТЕЦ у Харкові ракетою Х-101.

Після масованих ударів по підстанціях українці змушені заощаджувати енергоресурси. Колапсу вдалося уникнути завдяки "віяловим відключенням". Сьогодні такі відключення мали розпочатися і в самому Харкові, до цього відключали тільки область. Графік віялових відключень світла з вулицями Харкова та зазначенням населених пунктів області - тут.