Харків'ян попереджають про ракетні удари. ДСНС у Харкові та області почала розсилку із закликом не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

"Протягом дня можливі ракетні удари по території України. Не ігноруйте сигнали тривоги. Залишайтеся в укриттях заради власної безпеки", - йдеться у тексті.

Такі повідомлення харків'яни та мешканці області почали отримувати сьогодні вранці. Розсилка супроводжується гучним специфічним звуком, тому не звернути на неї уваги - неможливо.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов також закликає мешканців області не ігнорувати тривогу та перебувати у укриттях.

Найбільш безпечні укриття у Харкові - станції метро. Для тих, хто знаходиться на вулиці, почали ставити зупинки-бункери, але їх у Харкові поки що лише дві - на Північній Салтівці та Павловому Полі. Вдома діє правило двох стін.

Причина для посилених заходів безпеки - ранок 10 жовтня, коли багато українських міст зазнали масованого ракетного удару з боку Росії. Повідомлялося про три серії прильотів у Києві, дві - у Дніпрі. Також були вибухи у Львові, Хмельницькому, Кременчуці, Тернополі, Житомирі.

У Харкові вибухи було чути близько 10-ї години ранку. Як повідомив мер Ігор Терехов, удари припали по об'єкту енергетичної інфраструктури, в результаті в місті та області зникло не лише світло, а й вода. Вже надвечір ситуація стабілізувалася - половині Харкова та області повернули світло.

За інформацією обленерго, сьогодні весь Харків та область - зі світлом. За деякими адресами ще ведуться роботи, але загалом подачу електроенергії відновили.