Жителі деокупованої частини Харківської області почали отримувати субсидії на картки. Про це повідомили в Ізюмській громаді.

Ізюмчанам грошові перекази за субсидіями надходили на рахунки до "Ощадбанку", і видавали їх тільки через касу відділення. Ця ситуація призвела до величезних черг у відділенні "Ощадбанку", а літнім людям було дуже важко відстояти довгу чергу для отримання свого грошового переказу.

Для розв'язання цієї проблеми міський голова Ізюма Валерій Марченко за підтримки голови ХОВА Олега Синєгубова звернувся до уряду України з проханням, щоб на звільнених територіях, зокрема, в Ізюмі, жителям почали перераховувати субсидії на банківські картки.

Із 30 березня в Ізюмі клієнти "ПриватБанку" та "Ощадбанку" вже почали отримувати грошові перекази за субсидіями на свої банківські картки. Тож ізюмчанам, які мають рахунки в цих банках, більше не треба відвідувати відділення "Ощадбанку" для отримання зарахувань на субсидію. Якщо в когось рахунку в цих двох банках немає, його можна відкрити і також отримувати на нього субсидію.

Куди звернутися за субсидією

За субсидією можна звернутися до:

  •     виконавчі органи сільських, селищних і міських рад громад;
  •     Центр надання адміністративних послуг;
  •     органи соцзахисту населення.

Можна надіслати документи поштою або в електронній формі через офіційний сайт Мінсоцполітики, через єдиний вебпортал електронних послуг.

Хто може втратити субсидії

Припинити виплати за субсидіями можуть людям, які не оплачують комунальні платежі вчасно. Таке рішення можна оскаржити в суді або надати документ про затримку зарплати чи пенсії. Субсидію повернуть після оплати заборгованості або реструктуризації боргу.

Як харків'янам, які виїхали, отримати субсидію

  1.     Зателефонувати до контакт-центру "Укрпошти" за номером 0-800-300-545 і вибрати розділ "Пенсії, соціальні виплати та субсидії".
  2.     Зателефонувати до сервісного центру Пенсійного фонду у своєму регіоні (їхній список - тут).

Оператору потрібно повідомити про необхідність отримати пенсію або грошову допомогу за новою адресою та надати всю необхідну інформацію.