У центрі Харкова, на Стекляшці, відкрився ресторан KFC. Він працюватиме до 19 години.

Ще три ресторани цієї популярної мережі швидкого харчування працюють у Харкові на Полтавському Шляху, на пл. Захисників України та у "Французькому бульварі". KFC у "Каравані" тимчасово закритий. На даний момент в ресторанах такі ціни:

  • твістер барбекю - 95 гривень,
  • чізбургер - 70 гривень,
  • гострі крильця 8 штук - 165 гривень,
  • картопля фрі - 50 гривень,
  • пепсі 0,5 л - 45 гривень,
  • мілкшейк - 40 гривень.

Kentucky Fried Chicken (з англ. - "Смажене курча з Кентуккі"), скорочено KFC - міжнародна мережа ресторанів громадського харчування, що спеціалізується на стравах із курки. KFC - друга за торговельним оборотом мережа кафе у світі, що поступається лише McDonald's.

Компанію заснував підприємець Харланд Сандерс, який почав продавати страви зі смаженої курки за часів Великої депресії. Перше кафе за межами Кентуккі відкрилося 1952 року в Юті, тепер же у світі працює 21 тисяча ресторанів KFC більш ніж у 130 країнах. Страви з курки стали невід'ємним елементом кухні швидкого харчування в KFC, склавши конкуренцію гамбургеру - головному символу фастфуду. Сам же Сандерс, більш відомий як "полковник", став важливою фігурою американського культурного життя. Його зображення, як і раніше, широко використовується в рекламних кампаніях KFC.

За даними міськради, на початок 2023 року в місті працюють близько 50% довоєнної кількості ресторанів. Відновили роботу такі мережі, як "Маранелло", "Якіторія", "Мафія", "Япошка", Good Time, Aroma Kava, "Львівські круасани" та інші.

Інформації про відкриття McDonald's у Харкові поки немає, але в соцмережах днями опублікували фото вантажівки з емблемою McDonald's у місті.