На деокупованих територіях Харківської області було зруйновано 24 мости, їх уже ремонтують та продовжать ремонтувати у 2023 році. Про це повідомив директор ДП "Дороги Харківщини" Ігор Турченко.

За його словами, у 2022 році коштом дотації відремонтували або зробили об'їзди 17 мостів.

У 2023 році планують відремонтувати сім мостів, які мають першочергове значення для деокупованих територій. Цей перелік мають ухвалити депутати облради на лютневій сесії. Йдеться про мостові споруди:

  • на дорозі Харків-Липці-Борисівка в районі Борщової;
  • на станції Гракове-Базаліївка;
  • у Рубіжному;
  • на дорозі Балаклія – Яковенкове;
  • на під'їзді до Черкаських Тишків;
  • на під'їзді до Липців;
  • на під'їзді до Хорошево.

Як зазначив Ігор Турченко, міст у Хорошево не був на окупованій території, але його необхідно ремонтувати, бо він у дуже аварійному стані.

Крім того, для скорочення шляху з Харкова до Вовчанська планується відремонтувати 17 км повністю зруйнованої дороги в районі Мартової та Хотомлі. Ще один напрямок відновлювальних робіт – дороги у напрямку Граково та Базаліївки.

"Дамбу у Печенігах підірвано, і там для забезпечення проїзду було встановлено тимчасовий металевий міст чеського виробництва. Коли дамбу капітально ремонтуватимуть, металевий місток знімуть. Проїзд у Вовчанськ та Печеніги буде знову через Гракове та Базаліївку. Ось на цьому напрямі ремонтуватимемо дороги, тому що це основна логістика у напрямі Вовчанська", – додав директор ДП «Дороги Харківщини».

У грудні 2022 року начальник Служби автомобільних доріг Харківської області Андрій Алексєєв розповідав, що найгірші дороги в Харківській області — це ті, що відслужили свій нормативний термін, але які не встигли відремонтувати до війни. Це дороги, які зазнали навантаження від проходження військових колон - наших та російських. За словами Алексєєва, це насамперед Вовчанський, Великобурлуцький напрямок, траси Борової, Дворічного Кута.