Найгірші дороги на Харківщині — це ті, які відслужили свій нормативний термін, але які не встигли відремонтувати до війни. Про це "Суспільному" повідомив начальник служби автомобільних доріг Харківської області Андрій Алексєєв.

"Це дороги, які зазнали навантаження від проходження військових колон - наших та російських. Вони не витримали, є місця повністю зруйновані. Це Вовчанський, Великобурлуцький напрямок, траси Борової, Дворічного Кута", - зазначив Олексєєв.

За його словами, вони ремонтують великими обсягами лише ті ділянки, які повністю зруйновані, де немає проїзду. Таких ділянок на Харківську область – дві. На інших роблять ямковий ремонт. Ще одна проблема, пов'язана з пересуванням по області – зруйновані мости. На Харківщині налічується близько 30 зруйнованих мостів, наразі там роблять тимчасові переправи.

Начальник відділу штучних споруд Служби автошляхів області Дмитро Танцур розповів, що до кінця року шляховики планують збудувати тимчасові переправи в районі всіх пошкоджених мостів, окрім шести. Будівництво постійних мостів замість тимчасових переправ планують уже на 2023 рік.