Біля кордону з Харківською областю війська РФ збираються, щоби піти на Куп'янськ. Такий прогноз дав в ефірі "Курбанова LIVE" військовий експерт полковник запасу Роман Світан.

За його словами, у районі російського міста Валуйки збирається певне угруповання військ. Там розквартировано на постійній основі дві дивізії, зібрано кілька десятків тисяч людей.

"Так ось, вони готові вдарити на Куп'янськ. Це виходить удар у наш лівий фланг, якщо ми рухатимемося у бік Щастя", - зазначив полковник.

На його думку, рухатися з Валуєк російська армія може вздовж залізниці та річки Оскол. Росіяни можуть спробувати видавити українські війська зі східного берега річки та Оскольського водосховища, прикриваючись цим водосховищем із заходу. Як прогнозує експерт, росіяни розраховують через Куп'янськ вийти на Лиман, але він заявив, що на цій ділянці фронту Сил оборони має достатню кількість людей та техніки для того, щоб утримати фланговий удар з боку Валуєк.

Схожу думку у грудні 2022 року озвучив і губернатор Луганської області Сергій Гайдай. Він зазначив, що росіяни справді можуть готувати наступ по лінії кордону Харківської та Луганської області, тобто в районі Куп'янська, бо стягнули дуже багато сил у район Сватового, створили велику кількість мінних полів та збудували підземні укріплення.

Куп'янський район зараз – найгарячіша точка на карті військових дій у Харківській області. Враховуючи, що лінія фронту проходить практично державним кордоном, росіяни постійно обстрілюють населені пункти Куп'янської громади. Чи не щодня гинуть цивільні – так, учора, 26 січня, загинули двоє мешканців Дворічної. Періодично росіяни намагаються йти в атаку у Куп'янському районі, але наші бійці відбивають усі спроби.